De lichtgrijze tint van de houten gevels in de binnentuin, wordt vanuit het binnenterrein doorgevoerd naar de entreehal met dubbele hoogte. Bloembakken flankeren de plint van het gebouw. De promenade is publieksvriendelijk ingericht met wandelpaden, bankjes, plantenbakken én een opstapplaats voor de watertaxi. Naast de eigen parkeergarage onder het gebouw, zijn er 16 vrije parkeerplaatsen aan de entreezijde en een 19-tal aan de Flying Dutchmanstraat.

Energie-efficiënt, duurzaam en vooral comfortverhogend!

Van de mooie binnentuin van Waterside II kan iedere bewoner gebruikmaken. De platte daken aan het einde van de verdiepingen zijn als daktuin ingericht.

Waterside II staat voor duurzaamheid. De gasloze woningen en appartementen worden door middel van een duurzaam wko-systeem verwarmd en gekoeld en zijn daardoor het hele jaar voorzien van een aangenaam klimaat. Op de platte daken van de grondgebonden woningen komen zonnepanelen en sedumbeplanting. Sedum heeft een gunstig effect op de opbrengst van zonnepanelen. Als bewoner van een van de appartementen of stadswoningen beschik je over je eigen parkeerplek en een bergingsbox in de ondergrondse parkeergarage. Er zijn oplaadpunten voor elektrische auto's en in het midden van de kelder bevindt zich een beveiligde fietsenstalling. De gehele parkeerkelder is overigens alleen voor bewoners toegankelijk.

In de centrale hal van Waterside II vind je naast de persoonlijke brievenbussen ook collectieve pakketboxen. Koeriers leveren hierin bestelde goederen, post of maaltijdboxen af, waarna je een digitale code ontvangt om de box te openen. Bij Waterside II is aan alles gedacht om jou gemak te bieden.